Agricultura ecologică, viitorul copiilor noștri

În România termenul de agricultura ecologică este similar cu termenii de ”agricultură organică” sau ”agricultură BIO sau agricultură biologică” care sunt folosiți în celelalte state membre ale UE și reprezintă un sistem de producție care susține sănătatea, atât a solului, cât și a ecosistemelor și a oamenilor.

Acest timp de agricultură se bazează pe procesele ecologice, pe biodiversitate și pe cicluri adaptate la condițiile locale, și nu pe folosirea de factori externi sau artificiali cu efecte adverse.  Agricultura ecologică (sau agricultura ECO) combină tradiția, inovația și știința pentru a beneficia de mediul înconjurător și de a promova relații corecte și o bună calitate a vieții pentru toți cei implicați.

Rolul acestui sistem de agricultură este acela de a produce o hrană mai curată, mai bună pentru metabolismul uman, asigurând în același timp conservarea și dezvoltarea mediului înconjurător. Unul dintre principalele obiective ale agriculturii ecologice este realizarea de produse agricole și alimentare proaspete, autentice, corecte, prin procese create să respecte natura în întregul ei.

Pentru a realiza astfel de produse sunt interzise, în etapa de producție la fermă, organismele modificate genetic, fertilizanții și pesticidele de sinteză, stimulatorii și regulatorii de creștere, hormonii sau antibioticele. De asemenea, în etapa de procesare a alimentelor este interzisă folosirea aditivilor, a substanțelor chimice de sinteză și a substanțelor alimentare.

AgranoLand este preocupată de agricultura ecologică pentru că aceasta are o contribuție importantă la dezvoltarea durabilă, adăugând activităților sale economice și această importantă valoare adăugată. Pentru noi agricultura ECO este piatra de temelie pentru o comunitate sănătoasă, pentru viitorul copiilor noștri și pentru respectul acordat naturii.

Practicăm agricultura ecologică pe aproximativ 1.000 HA din cele 3.000 pe care le lucrăm, urmărind cu atenție, pas cu pas, tot procesul de producție, de la pregătirea pământului, la plantare, recoltare, depozitare, procesare și comercializare, având un control total asupra calității produselor AgranoLand.

 

agranoland-bio-agricultura-ecologica-vrancea

AgranoLand agricultura ecologica

NEWSLETTER
Abonează-te la newsletter și vei fi mereu la curent cu sfaturile, rețetele și promoțiile noastre.