Beneficiile aduse de producția agricolă ecologică

Producătorii din agricultura convențională spun că nu sunt suficiente dovezi cum că producția agricolă ecologică este mai bună pentru mediul în care trăim.

Dar să vedem câteva argumente:
1 – agricultura ecologică nu contaminează solul și apa. Deoarece prin metoda ecologică de a realiza produse agricole se interzice strict utilizarea chimicalelor, nu este niciun risc de contaminare a solului sau a pânzei freatice, cum se întâmplă în schimb în agricultura convențională, în care se folosesc tone de pesticide și de fertilizanți artificiali.
2 – a produce ecologic înseamnă protejarea animalelor sălbatice. Prin neutilizarea chimicalelor, care sunt atât de toxice, și folosirea metodelor naturiste pentru a controla dăunătorii, culturile BIO (BIO înseamnă exact același lucru cu ecologic sau organic) devin un ”adăpost” pentru animalele sălbătice care trăiesc în mediul lor natural, cum nu se întâmplă în cazul culturilor convenționale.
3 – Agricultura ecologică ajută la conservarea biodiversității. Evitarea utilizării de chimicale și pesticide, utilizarea metodelor alternative și naturale de a face agricultură este un factor important pentru conservarea biodiversității, factor ce încurajează echilibrul natural între ecosisteme, prevenind dominația unei specii asupra celorlalte.
5 – producția agricolă ecologică este un ajutor împotriva încălzirii globale. Majoritatea produselor BIO sunt distribuite și consumate la nivel local. Astfel, se reduce consumul de carburanți și energie care este folosit la transport și distribuție, ceea ce înseamnă reducerea emisiilor de Carbon, care sunt considerate ca principală cauză pentru încălzirea globală cu ale sale efecte negative asupra vieții noastre.
6 – producția agricolă ecologică previne eroziunea solului. Producând prin metode organice, solul este acoperit mai mult de vegetație care împiedică vântul să spulbere partea de sus, fertilă, a solurilor.

AgranoLand productia agricola ecologica RomaniaAgranoLand produce ecologic pe o treime din suprafețele pe care le cultivă, fiind un prim pas pentru respectarea naturii, protejarea solului, a mediului și a biodiversității. Metodele noastre de a face agricultură BIO devin surse pentru produse 100% naturale, proaspete și certificate ecologic.

NEWSLETTER
Abonează-te la newsletter și vei fi mereu la curent cu sfaturile, rețetele și promoțiile noastre.