6 motive pentru a alege BIO și a trăi sănătos cu agricultura ecologică

Agricultura ecologică înseamnă a realiza produse BIO sau organice, adică cu respect pentru natură, echilibru, sănătate, cu păstrarea savorii locale și a mărcii celui care o produce.

Avem cel puțin 6 motive pentru a alege agricultura ecologică și de a trăi sănătos, cu o alimentație bogată și echilibrată pentru toată familia:

1 – Consum sănătos. Produsele bio sunt realizate fără substanțe chimice. Ingrendientele lor sunt în totalitate naturale, eliminându-se astfel posibilitatea consumului de toxine, un fapt de care beneficiază toată lumea, de la consumator, la producător, la mediul înconjurător.

2 – Reducerea poluării. Dacă cultura nu folosește pesticide sau îngrășăminte chimice, acestea nu mai trebuie produse și astfel se reduce cantitatea de CO2 eliminată în atmosferă prin procesul tehnologic. Poluarea cu substanțele chimice nu se reduce doar la suprafața cultivată ci și la apele care o străbat, la fauna ei cât și la comunitățile învecinate.

3 – Bogăție în gust, în sol și în recolte. Legumele, fructele și cereale realizate prin culturi ecologice sunt cu mult mai bogate în nutrienți față de cele produse industrial, cu un gust mult mai bun și de cea mai bună calitate, produsele BIO fiind permanent verificate ceea ce reprezintă o garanție suplimentară a standardelor. Iar folosirea alternativă a culturilor duce la păstrarea substanțelor nutritive existente în sol, ceea ce duce la o creștere mai mare a vitaminelor și mineralelor din produsul ecologic recoltat.

agricultura ecologică

4 – Aromă și savoare. Produsele și alimentele organice au gust și savoare pentru că au conținut dublu de antioxidanți față de cele industriale, dar și mai puțini nitriți.

5 – Evitarea produselor ”chimice”. Legumele și fructele ecologice se culeg doar la maturitate, nu pot fi culese crude și coapte artificial în timpul transportului. De asemenea, alimentele BIO au o perioadă de garanție mai mică decât cele ”chimice” iar principiul ECO înseamnă consumul produselor doar în perioada în care este sezonul lor.

6 – Agricultura ecologică a creat un nou stil de viață. Unul sănătos, bazat pe respectul față de ceea ce e în jurul nostru, față de natură și față de muncă. Agricultura ecologică reduce intermediarii, dă valoare muncii din agricultură, responsabilizează consumatorul și aduce la același nivel respectul pentru natură și nevoia de hrană a omului.

AgranoLand realizează agricultură ecologică și produce făină BIO și convențională cât și furaje combinate, toate fiind produse naturale, fără componenți chimici, amelioratori sau coloranți, cerealele folosite fiind de cea mai bună calitate, obținute din producția proprie.

NEWSLETTER
Abonează-te la newsletter și vei fi mereu la curent cu sfaturile, rețetele și promoțiile noastre.