Cum alegem într-adevăr o făină naturală?

Făina este una dintre cele mai folosite componente în alimentația noastră de zi cu zi, de aceea este bine să cunoaștem care este cea mai bună făină pentru sănătatea noastră și care este diferența între o făină naturală și cea așa-zisă ”naturală”.

Strămoșii noștri aveau o mare grijă și atenție pentru produsele alimentare pe care le consumau pentru că acestea erau privite ca ceva necesar pentru funcționarea corectă a organismului și pentru o viață sănătoasă. Produsele pe care le integrau în alimentație erau naturale, îmbogățite doar de la natură, iar beneficiile erau multiple.

Însă, astăzi, produsele nu mai sunt atât de naturale pe care ar trebui să fie, inclusiv la alimentele sau materiile prime de bază. Așa-zisa făină ”naturală” găsită acum în comerț, pe eticheta căreia producătorii nu oferă informații detaliate, conține tot felul de substanțe chimice: stabilizatori, afânători, amelioratori, conservanți, coloranți, prafuri de copt, etc. Iar perioada de valabilitate este un alt indiciu din care ne putem da seama cât de proaspătă făina respectivă.

Făina care are în componență adăugate componente chimice afectează sănătatea celor care o consumă și este lipsită de vitamine și minerale. Gustul făinei proaspete și naturale este unul plăcut, dulce, de cereale măcinate, cu o aromă neutră. Dacă o veți strânge cu degetele, ea va scârții puțin și nu va lăsa urme. Făina necalitativă, dar promovată și ea ca fiind ”naturală”, îmbunătățită de producător, are un miros aparte, apropiat de cel al mucegaiului și un gust amar.

Faina naturala AgranoLandNoi la AgranoLand producem doar acea făină naturală, proaspătă, convențională sau BIO din cereale de producție proprie atent selecționate. Făina AgranoLand nu conține niciun fel de compuși chimici sau amelioratori și este produsă doar prin măcinare. Astfel, făina noastră este sănătoasă și hrănitoare, cu vitamine și minerale. Veți observa o mare diferență dacă veți folosi făina noastră și una din comerțul obișnuit pentru că, făina îmbunătățită va crește repede, dar nu va avea consistență iar după consum senzația de sațietate e aproape inexistentă pentru că o astfel de făină nu conține substanțe hrănitoare.

Pentru a alege cu adevărat o făină naturală și sănătoasă vă recomandăm să urmăriți cu atenție termenul de valabilitate, să cercetați informațiile de pe etichetă și despre producător. Dacă pe etichetă nu se menționează clar că este un produs natural sau unul cu îmbunătățiri, acea făină nu este naturală.

Încet-încet revenim la obiceiurile sănătoase ale strămoșilor noștri și începem iar să consumăm produse naturale în adevăratul sens al cuvântului. Vă recomandăm produsele noastre pentru că, până la produsul finit, urmărim pas cu pas procesul de producție cu o mare atenție pentru natură și pământ.

 

NEWSLETTER
Abonează-te la newsletter și vei fi mereu la curent cu sfaturile, rețetele și promoțiile noastre.