Malai din porumb sticlos, un nou produs de calitate de la AgranoLand

Malai din porumb sticlos este un sortiment care revine în preferințele consumatorilor din țara noastră, mămăliga fiind un produs tradițional românesc. Subestimată de mulți, deși este naturală, fiind compusă doar din mălai, apă și sare, astăzi mămăliga este consumată doar ocazional, fiind preferară pâinea care însă deseori conține deseori aditivi alimentari.

malai din porumb sticlos

AgranoLand produce malai din porumb sticlos, un tip de porumb cu bob mic și rotund, un soi vechi, dar care are mai multe proprietăți benefice decât porumbul obișnuit. Acest tip de porumb, numit ca soi sticlos sau porumb tare, era utilizat de către bunicii noștri, mălaiul provenit din el având multe fibre, fiind recomandat diabeticilor fiindcă avea indicele glicemic scăzut.

Mălaiul din zilele noastre, produs din porumb obișnuit, are un indice glicemic ridicat, ne mai fiind recomandat persoanelor care au o glicemie mărită. Din acest motiv, mălaiul produs de AgranoLand din porumb cu bob sticlos, soi care nu se mai prea cultivă în România, are o calitate superioară și un gust plăcut specific, fiind bogat în fibre, proteine, glucide și lipide.

De trei tipuri (extra, grișat și superior), AgranoLand produce malai din porumb sticlos care are o culoare galben-aurie, conținând numeroase vitamine, săruri minerale și substanțe nutritive, conferindu-i acestuia calități superioare mălaiului din porumb obișnuit. Este un mălai ideal pentru mămăligă, ce conține proteine, lipide, substanțe minerale și vitaminele A, B1, B2, B6, E și PP.

Recomandăm mălaiul AgranoLand din acest tip de porumb, de soi vechi românesc, caracterul sticlos oferind acestuia calități superioare față de mălaiul folosit în consumul obișnuit. Împreună cu făina BIO și naturală de la AgranoLand, consumând mălai de calitate veți avea parte de o alimentație sănătoasă, variată și echilibrată.

Susținem consumul de produse și soiuri românești, proaspete și naturale, respectând rețetele noastre tradiționale dar și pământul nostru, de aceea folosim tehnici de agricultură modernă, care protejează solul și proprietățile acestuia, păstrându-l și pentru generațiile următoare.

 

NEWSLETTER
Abonează-te la newsletter și vei fi mereu la curent cu sfaturile, rețetele și promoțiile noastre.