Secara, una dintre cerealele-minune

Una dintre cerealele pe care le cultivăm la AgranoLand este secara, despre care spunem noi că este una dintre cerealele-minune pentru că are proprietăți nutritive superioare grâului.

Ea reprezintă o sursă bogată de mangan, seleniu, triptofan, fosfor si magneziu, mineralul care sintetizează peste 300 de enzime din organism, fibre alături de proteine. Vitaminele importante care se gasesc in secara sunt vitamina A, B E și K.

secara-agranoland-1Toți acești nutrienți și în special fibrele ajută la eliminarea mai rapidă a toxinelor din organism, fapt ce are rolul de a preveni apariția cancerului la colon, protejând eficient celulele sănătoase din corp. Produsele realizate din faina ei sunt sățioase, dau rapid senzația de saturare chiar dacă este consumată doar o cantitate mică, ceea ce are un impact pozitiv asupra pierderii sau menținerii greutății.

Un alt aspect important pe îl care remarcăm că îl are consumul unei astfel de cereale asupra organismului este susținerea sănătății gastrointestinală și aduce beneficii sistemului cardiovascular, ceea ce înseamnă reducerea riscului de infarct în cazul adulților. Este cunoscut faptul că nutrienții pe care îi găsim în aceasta cereală sunt mai puternici împotriva celulelor canceroase decât cei din legume sau fructe.secara-agranoland-2

De asemenea, secara scade riscul de dobândire a diabetului, iar celor care suferă de acestă afecțiune li se recomandă produse din faină de secară pentru că acestea scad nivelul de insulină. Făina ei poate substitui cu succes făina de grâu pentru prepararea produselor de panificație, chiar și pentru prepararea clătitelor și prăjiturilor, mai ales că această făină de secară conține mai puțin gluten și este mai bogată în fibre față de cea făcută din grâu.

Secara trebuie apreciată și pentru gustul său specific, gust mai pregnant în comparație cu cel de grâu, nu doar pentru calitățile sale nutritive superioare. Vă recomandăm produsele din secara cultivată de AgranoLand, cereală care va fi mereu o alegere sănătoasă pentru întreaga familie.

NEWSLETTER
Abonează-te la newsletter și vei fi mereu la curent cu sfaturile, rețetele și promoțiile noastre.